Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g junećeg filea
- 200 g gljiva
- 250 g umaka od pečenja
- 50 g rikole
- 20 g cherry rajčice
- Sastojci za tjesteninu:
- 300 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
- 1 dl maslinova ulja
- Sastojci za punjenje tjestenine:
- 100 g palente
- 50 g maslaca
- 50 g mascarponea
Priprema
1. korak
Od svih sastojaka za tijesto zamijesiti tjesteninu. Razvaljati tijesto 1 mm debelo.
U drugoj posudi skuhati palentu,koju smo maslacem i mascarponeom učinili kremastom.
2. korak
Tijesto puniti palentom koju smo prethodno ohladili.
3. korak
UMAK: Bifteke kratko popržiti. Dodati cherry rajčicei gljive, te sve kratko popržiti. Dodati umak od pečenja i maslac.Kuhati do željenje gustoće i uz to poslužiti kuhanu tjesteninu i hrskavu rikolu.
Recept Restauranta Les Ponts, Zagreb