Juneći file s domaćom punjenom tjesteninom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g junećeg filea
  • 200 g gljiva
  • 250 g umaka od pečenja
  • 50 g rikole
  • 20 g cherry rajčice
  • Sastojci za tjesteninu:
  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 1 dl maslinova ulja
  • Sastojci za punjenje tjestenine:
  • 100 g palente
  • 50 g maslaca
  • 50 g mascarponea

Priprema

1. korak

Od svih sastojaka za tijesto zamijesiti tjesteninu. Razvaljati tijesto 1 mm debelo.

U drugoj posudi skuhati palentu,koju smo maslacem i mascarponeom učinili kremastom.

2. korak

Tijesto puniti palentom koju smo prethodno ohladili.

3. korak

UMAK: Bifteke kratko popržiti. Dodati cherry rajčicei gljive, te sve kratko popržiti. Dodati umak od pečenja i maslac.Kuhati do željenje gustoće i uz to poslužiti kuhanu tjesteninu i hrskavu rikolu.

Recept Restauranta Les Ponts, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:01