Juneći file s kremom od aceta balsamica

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g junećeg filea
  • sir grana padano
  • rikula
  • cherry rajčice
  • limun
  • jabučni ocat
  • reducirani aceto balsamico
  • krupna sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Juneći file nauljiti i peći do mediuma na gril tavi. Rikulu i cherry rajčicu začiniti s emulzijom koja se napravi od limunovog soka, jabučnog octa, soli i papra. Jedan dio začinjene rikule i cherry rajčice složiti na tanjur, pečeni file izrezati na trakice i staviti na salatu, a ostatak salate koja nam je ostala staviti na vrh. Naribati grana

padano sir i zaËiniti s reduciranim acetom balsamicom.

Recept restorana Kadena, Split

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:37