NIJE SAMO ZA NEDJELJU

Kad ne znate što kuhati, gusta pileća juha s povrćem bit će više nego dobra opcija, čak i usred tjedna

 Mizina/Getty Images
Iako je posebno volimo kao uvod u nedjeljni ručak, pileća juha može biti dobar ručak i svakog drugog dana, kada se zaželite jednostavnog jela na žlicu
Iako je posebno volimo kao uvod u nedjeljni ručak, pileća juha može biti dobar ručak i svakog drugog dana, kada se zaželite jednostavnog jela na žlicu

Trebat će vam:

1 glavica luka

4 mrkve

300 g piletine

2 krumpira

1 komad celera

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije zapecite glavicu luka koju ste prepolovili. Dodajte zatim komade piletine i zapecite je sa svih strana. Ubacite na kockice ili kolutiće nasjeckani krumpir, mrkvu i celer. Začinite soli i paprom, podlijte vodom i kuhajte sat vremena. Zatim komade piletine izvadite iz juhe i vilicom ih usitnite. Vratite u lonac. Dodatno začinite soli i paprom, a može i s malo maslinova ulja. Poslužite toplo. Po želji prije kraja kuhanja u juhu možete ubaciti i sitnu tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 11:13