ŠTO KUHAMO?

Ovaj tjedan kuhamo bogati gulaš, pitu od tikvica, krem juhu i punjenu mesnu roladu

Na meniju su još i pileća krilca, špageti s kozicama i slani vafli

Ovaj, prvi jesenski tjedan započinjemo bogatim tanjurom gulaša, zatim radimo tart od tikvica, a sredinom radnog tjedna na redu je krem juha od brokule. U četvrtak pripremamo pileća krilca u medu i soja sosu, riblji petak smo ovog puta odlučili začiniti špagetima s prženim kozicama, a za vikend radimo slane vafle i mesnu roladu s gljivama. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kad tjedan započnemo ovako bogatim jelom na žlicu, znamo da će biti dobar. Gulaš je, dakle, uvijek dobra ideja, posebice kada napravimo veću količinu pa nam dio ostane i za idući dan.

Gulaš

image
Tycoon751/Getty Images

UTORAK

A u slučaju da vam ipak nije ostalo gulaša, pita od tikvica bit će odlična, jednostavna i praktična ideja za ručak. Poslužiti je možete samostalno ili uz čašu kefira.

Pita od tikvica

image
From_my_point_of_view/Getty Images

SRIJEDA

Još jedno super jelo na žlicu bit će krem juha od brokule. Poslužiti je možete uz kockice kruha koje ste najprije natrljali maslinovim uljem pa zapekli na tavi ili u pećnici.

Krem juha od brokule

image
Nelea Reazanteva/Getty Images

ČETVRTAK

Kada se zaželite sočnih krilca, razmislite o varijanti s medom i soja sosom. Lijepe se za prste, pa se pripremite da ćete se pri uživanju zaprljati, ali baš zbog toga bit će još slasnije.

Pileća krilca u medu i soja umaku

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riblji ili morski petak, kako vam draže, ovog puta slavimo špagetima s kozicama, maslinovim uljem i peršinom. Jednostavne namirnice, jednostavna kombinacija, a toliko okusa!

Špageti s prženim kozicama, maslinovim uljem i peršinom

image
Gbh007/Getty Images

SUBOTA

Vafli ne moraju biti samo za doručak. Dodajte im salatu po želji, a možete i komad mesa (recimo, pohance) i odličan ručak gotov je u rekordnom roku.

Slani vafli s bosiljkom i kiselim vrhnjem

image
Elena Rui/Getty Images

NEDJELJA

Za kraj tjedna - sočna mesna rolada. Obožavamo je u svakoj formi, a ovakva, obogaćena gljivama, lukom, paprikom i špinatom, još nam je draža. Fino, zasitno i odlično uz prilog od krumpira po želji!

Mesna rolada s nadjevom od gljiva, luka, crvene paprike i špinata

image
Tatiana Volgutova/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 21:32