Ovaj, prvi jesenski tjedan započinjemo bogatim tanjurom gulaša, zatim radimo tart od tikvica, a sredinom radnog tjedna na redu je krem juha od brokule. U četvrtak pripremamo pileća krilca u medu i soja sosu, riblji petak smo ovog puta odlučili začiniti špagetima s prženim kozicama, a za vikend radimo slane vafle i mesnu roladu s gljivama. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kad tjedan započnemo ovako bogatim jelom na žlicu, znamo da će biti dobar. Gulaš je, dakle, uvijek dobra ideja, posebice kada napravimo veću količinu pa nam dio ostane i za idući dan.
UTORAK
A u slučaju da vam ipak nije ostalo gulaša, pita od tikvica bit će odlična, jednostavna i praktična ideja za ručak. Poslužiti je možete samostalno ili uz čašu kefira.
SRIJEDA
Još jedno super jelo na žlicu bit će krem juha od brokule. Poslužiti je možete uz kockice kruha koje ste najprije natrljali maslinovim uljem pa zapekli na tavi ili u pećnici.
ČETVRTAK
Kada se zaželite sočnih krilca, razmislite o varijanti s medom i soja sosom. Lijepe se za prste, pa se pripremite da ćete se pri uživanju zaprljati, ali baš zbog toga bit će još slasnije.
Pileća krilca u medu i soja umaku
PETAK
Riblji ili morski petak, kako vam draže, ovog puta slavimo špagetima s kozicama, maslinovim uljem i peršinom. Jednostavne namirnice, jednostavna kombinacija, a toliko okusa!
Špageti s prženim kozicama, maslinovim uljem i peršinom
SUBOTA
Vafli ne moraju biti samo za doručak. Dodajte im salatu po želji, a možete i komad mesa (recimo, pohance) i odličan ručak gotov je u rekordnom roku.
Slani vafli s bosiljkom i kiselim vrhnjem
NEDJELJA
Za kraj tjedna - sočna mesna rolada. Obožavamo je u svakoj formi, a ovakva, obogaćena gljivama, lukom, paprikom i špinatom, još nam je draža. Fino, zasitno i odlično uz prilog od krumpira po želji!
Mesna rolada s nadjevom od gljiva, luka, crvene paprike i špinata
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....