Slani vafli s bosiljkom i kiselim vrhnjem
Trebat će vam:
2 jaja
250 ml mlijeka
50 ml maslinova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo (10 g)
1/2 žličice soli
svježe mljeveni papar po ukusu
šaka svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog
100 g ribanog sira (npr. cheddar, gouda ili parmezan, po želji)
kiselo vrhnje za posluživanje (oko 1 žlica po vaflu)
Priprema:
U većoj zdjeli umutite jaja pa dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Postupno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte svježe mljeveni papar, nasjeckani bosiljak i ribani sir, pa sve lagano promiješajte. Zagrijte aparat za vafle i premažite ga s malo ulja ako je potrebno. Pecite vafle po uobičajenom postupku dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi izvana, a mekani iznutra. Gotove vafle poslužite tople, s jednom žlicom kiselog vrhnja na vrhu i, po želji, još malo svježeg bosiljka za dekoraciju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....