KAKO SU SAMO UKUSNI

Ovi slani vafli u kombinaciji s kiselim vrhnjem odlična su ideja kad nemate puno vremena ni sastojaka

Hrskavi izvana, mekani iznutra i obogaćeni mirisnim bosiljkom, ovi slani vafli savršeni su kao brz doručak, lagana večera ili originalna grickalica za druženja

Slani vafli s bosiljkom i kiselim vrhnjem

Trebat će vam:

2 jaja

250 ml mlijeka

50 ml maslinova ulja

200 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo (10 g)

1/2 žličice soli

svježe mljeveni papar po ukusu

šaka svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog

100 g ribanog sira (npr. cheddar, gouda ili parmezan, po želji)

kiselo vrhnje za posluživanje (oko 1 žlica po vaflu)

Priprema:

U većoj zdjeli umutite jaja pa dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Postupno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte svježe mljeveni papar, nasjeckani bosiljak i ribani sir, pa sve lagano promiješajte. Zagrijte aparat za vafle i premažite ga s malo ulja ako je potrebno. Pecite vafle po uobičajenom postupku dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi izvana, a mekani iznutra. Gotove vafle poslužite tople, s jednom žlicom kiselog vrhnja na vrhu i, po želji, još malo svježeg bosiljka za dekoraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 10:06