Špageti s prženim kozicama, maslinovim uljem i peršinom
Trebat će vam:
200 g špageta
250 g očišćenih kozica (svježih ili odmrznutih)
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
svježi peršin, nasjeckan (šaka)
sol i svježe mljeveni papar
prstohvat čilija u pahuljicama (po želji)
sok pola limuna (po želji)
Priprema:
Stavite vodu da zavrije i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju, al dente. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi pa dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite, tek toliko da zamiriši, pazeći da ne potamni. Dodajte kozice i pržite ih nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju laganu zlatnu boju i postanu čvrste. Začinite solju, paprom i po želji prstohvatom čilija. Kad su špageti kuhani, ocijedite ih (ostavite malo vode od kuhanja sa strane) i odmah ih dodajte u tavu s kozicama. Dobro promiješajte, po potrebi dodajte koju žlicu vode od tjestenine da se sve lijepo poveže. Umiješajte svježi peršin i po želji nekoliko kapi limunova soka za svježinu. Poslužite toplo, uz čašu bijelog vina ako želite ugođaj kao u primorskom restoranu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....