LAGANI RUČAK

Špageti s kozicama, maslinovim uljem i peršinom, mediteranski su klasik koji je gotov za 20 minuta

Brzo, jednostavno i mirisno - špageti s prženim kozicama, maslinovim uljem i peršinom jelo su koje na stol donosi dašak Mediterana u manje od pola sata

Špageti s prženim kozicama, maslinovim uljem i peršinom

Trebat će vam:

200 g špageta

250 g očišćenih kozica (svježih ili odmrznutih)

3 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

svježi peršin, nasjeckan (šaka)

sol i svježe mljeveni papar

prstohvat čilija u pahuljicama (po želji)

sok pola limuna (po želji)

Priprema:

Stavite vodu da zavrije i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju, al dente. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi pa dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite, tek toliko da zamiriši, pazeći da ne potamni. Dodajte kozice i pržite ih nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju laganu zlatnu boju i postanu čvrste. Začinite solju, paprom i po želji prstohvatom čilija. Kad su špageti kuhani, ocijedite ih (ostavite malo vode od kuhanja sa strane) i odmah ih dodajte u tavu s kozicama. Dobro promiješajte, po potrebi dodajte koju žlicu vode od tjestenine da se sve lijepo poveže. Umiješajte svježi peršin i po želji nekoliko kapi limunova soka za svježinu. Poslužite toplo, uz čašu bijelog vina ako želite ugođaj kao u primorskom restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 08:11