RASKOŠNI RUČAK

Idealno za nedjeljni ručak: Isprobajte goveđu roladu s crvenim kupusom i krumpirom

 Fermate/Getty Images/istockphoto
Rolade s crvenim kupusom i krumpirom poslužite prelivene s malo umaka iz tave
Rolade s crvenim kupusom i krumpirom poslužite prelivene s malo umaka iz tave

Goveđa rolada s crvenim kupusom i krumpirom

Trebat će vam:

4 tanke šnicle govedine za rolade (oko 150 g svaka)

4 tanke kriške slanine

1 manji luk

2 kisela krastavca

2 žlice senfa

sol i svježe mljeveni papar

2 žlice ulja

200 ml temeljca

500 g crvenog kupusa

4 srednja krumpira

1 žličica šećera

2 žlice octa

1 žlica maslaca

Priprema:

Goveđe šnicle razvaljajte po potrebi, premažite senfom, posolite i popaprite. Na svaku stavite krišku slanine, malo nasjeckanog luka i krastavca, pa ih pažljivo zarolajte i učvrstite čačkalicama. U velikoj tavi zagrijte ulje i kratko popržite rolade sa svih strana, zatim dodajte temeljac i pokrijte, pustite da lagano krčkaju 60-70 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu pripremite crveni kupus: nasjeckajte kupus, pirjajte ga s maslacem, šećerom i octom dok ne omekša i postane aromatičan. Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Rolade s crvenim kupusom i krumpirom poslužite prelivene s malo umaka iz tave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 18:25