Goveđa rolada s crvenim kupusom i krumpirom
Trebat će vam:
4 tanke šnicle govedine za rolade (oko 150 g svaka)
4 tanke kriške slanine
1 manji luk
2 kisela krastavca
2 žlice senfa
sol i svježe mljeveni papar
2 žlice ulja
200 ml temeljca
500 g crvenog kupusa
4 srednja krumpira
1 žličica šećera
2 žlice octa
1 žlica maslaca
Priprema:
Goveđe šnicle razvaljajte po potrebi, premažite senfom, posolite i popaprite. Na svaku stavite krišku slanine, malo nasjeckanog luka i krastavca, pa ih pažljivo zarolajte i učvrstite čačkalicama. U velikoj tavi zagrijte ulje i kratko popržite rolade sa svih strana, zatim dodajte temeljac i pokrijte, pustite da lagano krčkaju 60-70 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu pripremite crveni kupus: nasjeckajte kupus, pirjajte ga s maslacem, šećerom i octom dok ne omekša i postane aromatičan. Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Rolade s crvenim kupusom i krumpirom poslužite prelivene s malo umaka iz tave.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....