Dinstani kupus s mesom
Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa (svinjetina, govedina ili miješano)
1 srednje veliki kupus (narezan na kockice)
1 veliki luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
2 mrkve (narezane na kolutiće)
2 žlice ulja ili masti
1 žlica slatke paprike
1 lovorov list
100-150 ml vode ili temeljca (samo za početno dinstanje)
sol i papar
1 žlica koncentrata rajčice (po želji)
svježi peršin (sitno sjeckan)
Priprema:
U velikom loncu zagrijte ulje ili mast pa dodajte mljeveno meso. Pržite ga na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta dok ne dobije lijepu boju, razbijajući grudice. Dodajte sjeckani luk i mrkvu, pirjajte dok luk ne postane staklast. Umiješajte češnjak i slatku papriku, kratko popržite, zatim dodajte koncentrat rajčice ako ga koristite. Dodajte narezani kupus i lovorov list, dobro promiješajte i ulijte samo malu količinu vode ili temeljca (100-150 ml) da kupus i meso počnu lagano dinstati. Posolite i popaprite po ukusu. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 do 40 minuta, povremeno miješajući, dok većina tekućine ne ispari, a kupus i meso postanu mekani i umak gust, gotovo bez viška tekućine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....