uvijek prolazi

Kupus i mljeveno meso iz jedne posude jelo su koje kuhamo kada želimo nešto domaće, toplo i bez kompliciranja

Topao, mirisan i zasitan, dinstani kupus s mesom klasično je domaće jelo koje donosi savršenu kombinaciju jednostavnosti i punog, bogatog okusa

Dinstani kupus s mesom

Trebat će vam:

500 g mljevenog mesa (svinjetina, govedina ili miješano)

1 srednje veliki kupus (narezan na kockice)

1 veliki luk (sitno sjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

2 mrkve (narezane na kolutiće)

2 žlice ulja ili masti

1 žlica slatke paprike

1 lovorov list

100-150 ml vode ili temeljca (samo za početno dinstanje)

sol i papar

1 žlica koncentrata rajčice (po želji)

svježi peršin (sitno sjeckan)

Priprema:

U velikom loncu zagrijte ulje ili mast pa dodajte mljeveno meso. Pržite ga na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta dok ne dobije lijepu boju, razbijajući grudice. Dodajte sjeckani luk i mrkvu, pirjajte dok luk ne postane staklast. Umiješajte češnjak i slatku papriku, kratko popržite, zatim dodajte koncentrat rajčice ako ga koristite. Dodajte narezani kupus i lovorov list, dobro promiješajte i ulijte samo malu količinu vode ili temeljca (100-150 ml) da kupus i meso počnu lagano dinstati. Posolite i popaprite po ukusu. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30 do 40 minuta, povremeno miješajući, dok većina tekućine ne ispari, a kupus i meso postanu mekani i umak gust, gotovo bez viška tekućine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 17:46