Mesna rolada s nadjevom od gljiva, luka, crvene paprike i špinata
Trebat će vam:
1 svinjska lopatica ili but bez kosti (oko 1 kg), razrezana na debelu šniclu ili raširena kao pljosnata rolada
200 g gljiva, narezanih
1 veći luk, nasjeckan
1 crvena paprika, narezana na trakice
100 g svježeg špinata
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol i papar po ukusu
1 žličica sušenog timijana ili ružmarina
kuhinjski konac za vezanje rolade
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u tavi pa pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte narezane gljive i papriku pa pirjajte dok povrće ne omekša i višak tekućine ispari. Umiješajte špinat i kratko ga pirjajte dok ne uvene. Začinite smjesu solju, paprom i timijanom te ostavite da se malo ohladi. Svinjski file ili šniclu položite na dasku i premažite nadjevom od povrća ravnomjerno po cijeloj površini. Pažljivo zarolajte meso i stegnite kuhinjskim koncem da rolada ne bi pucala tijekom pečenja. Zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite roladu u posudu za pečenje. Pecite oko 1 sat i 15 minuta, povremeno je zalijevajući vlastitim sokovima ili s malo temeljca, dok meso ne postane mekano i lijepo zapečeno. Nakon pečenja pustite roladu da se odmori nekoliko minuta prije rezanja kako bi sokovi ostali unutra. Poslužite narezanu na kriške, uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....