MEKANI KO DUŠA

Kad se sir otopi i mladi luk zamiriše, nastaju najukusniji slani uštipci

Hrskavi, masni taman koliko treba, i puni sira, ovi uštipci su sve što vam treba kad vam se baš neda kuhati

Prženi uštipci s mladim lukom i sirom

Trebat će vam:

200 g brašna

1 žličica praška za pecivo

2 jaja

150 ml jogurta

100 g naribanog sira (feta, cheddar, gouda ili po želji)

2 - 3 stabljike mladog luka (sitno nasjeckane)

sol i papar po ukusu

ulje za prženje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i papar. Dodajte jaja i jogurt te miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Umiješajte naribani sir i nasjeckani mladi luk. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Žlicom vadite smjesu i pržite uštipke 2 - 3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi. Vadite ih na papirnate ubruse da upiju višak masnoće. Poslužite tople, uz kiselo vrhnje, jogurt ili svježu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:29