Tikvice zapečene sa sirom i cherry rajčicama
Trebat će vam:
3 veće tikvice
200 g cherry rajčica
150 g ribanog tvrdog sira (gauda, cheddar ili mješavina)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra
½ čajne žličice sušenog origana
svježi bosiljak za posipanje
Priprema:
Tikvice narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prerežite na polovice. U velikoj zdjeli umutite jaja, dodajte vrhnje za kuhanje, sol, papar i origano, pa sve dobro promiješajte. Zatim dodajte većinu ribanog sira (dio ostavite za posipanje). U vatrostalnu posudu složite sloj tikvica, zatim sloj rajčica, prelijte dijelom smjese s jajima i sirom, pa ponavljajte slojeve dok ne potrošite sastojke. Završite slojem tikvica i preostalim sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok tikvice ne omekšaju, a sir ne dobije zlatnosmeđu boju. Na kraju pospite svježim bosiljkom i poslužite toplo uz svježu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....