Ovog tjedna meni započinjemo malo drugačijim ručkom, priprema kojeg ne oduzima previše vremena, a svi za stolom ga vole - nachosima s mljevenim mesom i sirom. Nastavljamo pelmenima, a zatim radimo i zapečene tikvice sa sirom. Ovaj tjedan kuhamo i varivo s kobasicama, lećom, mrkvom i celerom, a zatim je na redu i orada s krumpirom. Za vikend biramo jednostavno, ali slasno pa tako radimo panini s piletinom, rajčicom i pestom te rebarca s roštilja s kukuruzom, bbq umakom i ružmarinom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Nachosi s mljevenim mesom, sirom i jalapeno papričicama svakako su neobičan, ali zapravo baš dobar, jednostavan i slastan ručak koji će svi za stolom voljeti. Za one koji izbjegavaju ljuto, dio napravite bez papričica.
NACHOSI S MLJEVENIM MESOM, SIROM I JALAPEÑO PAPRIČICAMA
UTORAK
Ako volite punjeno tijesto svih vrsta, svijet će vam se i pelmeni. Ovog puta punimo ih mljevenim mesom i poslužujemo uz jednostavan umak od vrhnja.
SRIJEDA
Složenac od tikvica uvijek je dobra ideja, a posebice kada se priprema ovako jednostavno. Uz ovo jelo trebat će vam još samo zdjela salate.
ČETVRTAK
Varivo ne preskačemo niti po najvećim ljetnim vrućinama. Ovaj tjedan radimo ga s kobasicama, lećom, mrkvom i celerom. Bogato, ukusno i zasitno!
VARIVO S KOBASICAMA, LEĆOM, MRKVOM I CELEROM
PETAK
Riblji ručak petkom također je jedan od običaja kojima se volimo vratiti. Oradu pečemo s krumpirom, limunom, češnjakom i začinima, a rezultat je bogat, aromatičan ručak s kojim nema puno greške.
SUBOTA
Nema nam do finog hrskavog sendviča na dug i lijeni ljetni vikend. Ovaj panini s piletinom, rajčicom i pestom upravo je to i još malo više. Osim za brzi ručak, bit će odličan i kao jednostavan gablec na poslu ili na plaži.
PANINI S PILETINOM, RAJČICOM I PESTOM
NEDJELJA
Rebarca su uvijek dobra ideja, a ljetni kukuruz i ružmarin bit će im više nego dobar par. Za prste polizati. Doslovno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....