Rebarca s roštilja s kukuruzom, BBQ umakom i ružmarinom
Trebat će vam:
1,5 kg svinjskih rebara
3 žlice BBQ umaka (za marinadu)
1 žlica senfa
2 režnja češnjaka (usitnjena)
1 žlica svježeg ili 1 žličica sušenog ružmarina
1 žličica dimljene paprike
sol i svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
4 klipa kukuruza (prepolovljenih)
2 žlice maslaca
sol i papar
svježi ružmarin ili peršin za posipanje
4-5 žlica BBQ umaka (tijekom i nakon pečenja)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte BBQ umak, senf, češnjak, ružmarin, dimljenu papriku, sol, papar i malo maslinova ulja. Rebra prema potrebi očistite od viška masnoće i opne, pa ih premažite s obje strane marinadom. Pokrijte i ostavite marinirati najmanje 1 sat, idealno preko noći u hladnjaku. Složite rebra na roštilj s koštanom stranom prema dolje. Pecite polako 60-90 minuta, povremeno ih premazujući dodatnim BBQ umakom i okrećući svakih 20-ak minuta. Kukuruzne klipove premažite maslacem, posolite i popaprite. Posljednjih 15-20 minuta pečenja rebra, stavite kukuruz na roštilj, povremeno ga okrećite dok ne dobije lijepe zapečene tragove. Kad su rebra pečena, meso bi se trebalo lako odvajati od kosti, a površina biti ljepljiva i zapečena. Narežite ih na komade i poslužite uz pečeni kukuruz.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....