Sočno, hrskavo i mirisno

Pečena svinjska rebarca s pekarskim krumpirom nisu samo za posebne prilike, napravite ih već danas

Ova rebarca su karamelizirana, sočna i puna okusa, a zajedno s hrskavim pekarskim krumpirom čine jelo koje miriše na nedjeljni ručak

Pečena svinjska rebarca s pekarskim krumpirom

Trebat će vam:

1 kg svinjskih rebarca

2 žlice maslinova ulja

2 režnja češnjaka, nasjeckana

1 žličica mljevene paprike

1 žličica sušenog timijana

sol i svježe mljeveni crni papar

2 žlice meda ili smeđeg šećera (prema želji)

1 žlica senfa (prema želji)

800 g krumpira, oguljenog i narezanog na veće komade

2 žlice maslinova ulja

sol, papar i sušeni ružmarin za krumpir

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Rebarca premažite maslinovim uljem i posolite, popaprite te pospite mljevenom paprikom i timijanom. Stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, poklopite ili pokrijte folijom i pecite 1,5-2 sata dok meso ne omekša. Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, solju, paprom i ružmarinom te ga rasporedite oko rebarca 30-40 minuta prije kraja pečenja, kako bi se zapekao i dobio hrskavu koricu. Prema želji, 15 minuta prije kraja premažite rebarca mješavinom meda i senfa i pecite otkriveno za lijepu karameliziranu koricu. Poslužite toplo, zajedno s pekarskim krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 12:25