Pečena svinjska rebarca s pekarskim krumpirom
Trebat će vam:
1 kg svinjskih rebarca
2 žlice maslinova ulja
2 režnja češnjaka, nasjeckana
1 žličica mljevene paprike
1 žličica sušenog timijana
sol i svježe mljeveni crni papar
2 žlice meda ili smeđeg šećera (prema želji)
1 žlica senfa (prema želji)
800 g krumpira, oguljenog i narezanog na veće komade
2 žlice maslinova ulja
sol, papar i sušeni ružmarin za krumpir
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 °C. Rebarca premažite maslinovim uljem i posolite, popaprite te pospite mljevenom paprikom i timijanom. Stavite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, poklopite ili pokrijte folijom i pecite 1,5-2 sata dok meso ne omekša. Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, solju, paprom i ružmarinom te ga rasporedite oko rebarca 30-40 minuta prije kraja pečenja, kako bi se zapekao i dobio hrskavu koricu. Prema želji, 15 minuta prije kraja premažite rebarca mješavinom meda i senfa i pecite otkriveno za lijepu karameliziranu koricu. Poslužite toplo, zajedno s pekarskim krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....