LJETNA GOZBA

Neodoljiva rebarca s roštilja u BBQ marinadi odlična su uz pečeni kukuruz i mirisne začine

Rebarca s roštilja s kukuruzom, mirisnim ružmarinom i bogatim BBQ umakom pravi su kralj ljetnog stola, sporo pečena, sočna i neodoljivo aromatična

Rebarca s roštilja s kukuruzom, BBQ umakom i ružmarinom

Trebat će vam:

1,5 kg svinjskih rebara

3 žlice BBQ umaka (za marinadu)

1 žlica senfa

2 režnja češnjaka (usitnjena)

1 žlica svježeg ili 1 žličica sušenog ružmarina

1 žličica dimljene paprike

sol i svježe mljeveni papar

maslinovo ulje

4 klipa kukuruza (prepolovljenih)

2 žlice maslaca

sol i papar

svježi ružmarin ili peršin za posipanje

4-5 žlica BBQ umaka (tijekom i nakon pečenja)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte BBQ umak, senf, češnjak, ružmarin, dimljenu papriku, sol, papar i malo maslinova ulja. Rebra prema potrebi očistite od viška masnoće i opne, pa ih premažite s obje strane marinadom. Pokrijte i ostavite marinirati najmanje 1 sat, idealno preko noći u hladnjaku. Složite rebra na roštilj s koštanom stranom prema dolje. Pecite polako 60-90 minuta, povremeno ih premazujući dodatnim BBQ umakom i okrećući svakih 20-ak minuta. Kukuruzne klipove premažite maslacem, posolite i popaprite. Posljednjih 15-20 minuta pečenja rebra, stavite kukuruz na roštilj, povremeno ga okrećite dok ne dobije lijepe zapečene tragove. Kad su rebra pečena, meso bi se trebalo lako odvajati od kosti, a površina biti ljepljiva i zapečena. Narežite ih na komade i poslužite uz pečeni kukuruz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 00:54