Zapečene tikvice sa sirom
Trebat će vam:
3 srednje tikvice
2 jaja
200 ml kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
150 g ribanog sira (gouda, cheddar ili mješavina)
2 žlice naribanog parmezana
1 režanj češnjaka (sitno nasjeckan)
1 žlica maslinova ulja
sol i papar prema ukusu
svježe ili sušeno začinsko bilje (primjerice, peršin, origano, timijan)
Priprema:
U zdjeli razmutite jaja, dodajte kiselo vrhnje (ili vrhnje za kuhanje), naribani sir, parmezan, nasjeckani češnjak, malo soli, papra i začinsko bilje. Sve dobro promiješajte da se sjedini. Tikvice operite i narežite na tanke kolutiće. Nauljite vatrostalnu posudu i složite red tikvica, zatim dio smjese sa sirom. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa smjesom od sira i vrhnja. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 30 minuta, odnosno dok se jelo ne zapeče i na vrhu dobije zlatno-smeđu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....