Bilo da kuhaš za obitelj, sebe ili ekipu koja se slučajno zatekla gladna, dobra organizacija i još bolja ideja je i ovaj put ključna. Ovaj tjedan kombiniramo povrće, meso, nešto bezmesno, nešto konkretno, a sve s lako dostupnim sastojcima. Priprema je jasna i brza, a svaki recept dovoljno fleksibilan da ga prilagodiš sebi.
PONEDJELJAK
Musaka od patlidžana
Musaka od patlidžana je jedno od onih jela koja dok se peku mirišu na djetinjstvo, a kad ih serviraš, izgledaju kao da si proveo pola dana u kuhinji. U stvarnosti, sve što ti treba je malo strpljenja za slaganje slojeva i volja da upališ pećnicu. Bez mesa, ali zato puna okusa zahvaljujući pečenim patlidžanima, domaćem umaku od rajčice i rastopljenom siru.
UTORAK
Ljuta pileća krilca sa sezamom
Ako ti treba ručak ili večera koja podiže energiju i raspoloženje, ova hrskava pileća krilca u slatko-ljutom umaku su pun pogodak. Zapečena do zlatno-smeđe boje, ova kombinacija je sve što ti treba kad želiš nešto sočno, ljuto i zabavno za jesti prstima. Posip od sezama i vlasca je tu za finiš, a bonus je što se sve radi u pećnici, bez prženja i bez nereda.
SRIJEDA
Penne alla votka s kobasicom
Penne alla votka s kobasicom je savršen spoj kremastog, blago pikantnog umaka i hrskavih komadića kobasice, idealan kad želiš jelo koje miriše na talijanske trattorije. Uz samo nekoliko sastojaka i malo pažnje na detalje, dobiješ bogat obrok koji će zadovoljiti i one koji vole meso i one koji traže nešto brzo i ukusno za svaki dan.
ČETVRTAK
Popečci od špinata
Lagani, aromatični i jednostavni za pripremu, ovi popečci od špinata savršen su način da uneseš više zelenila u svoj obrok, a pritom uživaš u hrskavoj teksturi i bogatom okusu.
PETAK
Marinirani tofu sa smeđom rižom
Ako tražiš obrok koji je lagan, zdrav i pun okusa, marinirani tofu sa sezamom i rižom je odličan izbor, čak i ako inače nisi previše ‘na ti’ s tofuom. Ključ je u aromatičnoj marinadi od soje, đumbira, češnjaka i sezamova ulja, koja obične kockice tofua pretvara u hrskavi, slani zalogaj. Uz porciju smeđe riže i malo svježeg povrća, dobiješ balansiran tanjur koji jednako dobro funkcionira kao brz ručak ili večera bez grižnje savjesti.
SUBOTA
Pizza s pršutom
Domaća pizza s pršutom je uvijek dobra ideja, pogotovo kad imaš malo više vremena i želiš pojesti nešto što stvarno izgleda kao iz pizzerije, ali je izašlo iz tvoje kuhinje.
NEDJELJA
Ljuta BBQ svinjska rebarca
Kad imaš vremena i želju za nečim ozbiljno dobrim, ljuta rebarca iz pećnice ili s roštilja su jelo koje ispunjava sve kriterije, sporo pečeno meso koje se odvaja od kosti, dimljeni začini i ljepljivi BBQ umak... Malo planiranja unaprijed (marinada preko noći) čini veliku razliku, a krajnji rezultat je prava vikend-poslastica koju možeš poslužiti s pečenim krumpirom, coleslawom ili kukuruzom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....