Trebat će vam:
Za krilca:
1 kg pilećih krilaca
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica češnjaka u prahu
1 žlica biljnog ulja
1 žlica brašna (npr. kukuruznog)
Za ljuti umak:
2 žličice gochujang paste ili ljute začinske paprike
1 žlica sojinog umaka
1 žlica jabučnog octa
2 žlice meda ili smeđeg šećera
1 žlica sezamova ulja
2 češnja češnjaka (sitno naribana)
1 žličica naribanog đumbira (po želji)
1-2 žlice vode (po potrebi za razrjeđivanje)
Za posipanje:
sezam
svježe nasjeckani vlasac (ili mladi luk)
Priprema:
Krilca operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u veliku zdjelu, začinite solju, paprom, češnjakom u prahu i prelijte uljem. Dodajte brašno i dobro izmiješajte da se ravnomjerno oblože. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Posložite krilca na lim obložen papirom za pečenje ili rešetku, kožom prema gore. Pecite oko 40-45 minuta, okrećući ih na pola vremena dok ne postanu hrskava i zlatno smeđa. Dok se krilca peku, u manjem loncu na srednjoj vatri pomiješajte sve sastojke za umak. Kuhajte 3-5 minuta, dok se umak lagano ne zgusne. Po potrebi dodajte malo vode ako je pregust. Pečena krilca izvadite i odmah ih prelijte toplim umakom. Dobro ih promiješajte u zdjeli ili ih premažite kistom s obje strane. Po vrhu pospite sezam i nasjeckani vlasac (ili mladi luk).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....