DOBRA IDEJA

Ljuta pileća krilca sa sezamom jedno su od onih jela iza kojih se poližu prsti

 Drong/Getty Images
Ljepljiva, slasna i hrskava, sve odjednom, ova krilca uvijek su hit među onima koji vole ljuto
Ljepljiva, slasna i hrskava, sve odjednom, ova krilca uvijek su hit među onima koji vole ljuto

Trebat će vam:

Za krilca:

1 kg pilećih krilaca

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1 žličica češnjaka u prahu

1 žlica biljnog ulja

1 žlica brašna (npr. kukuruznog)

Za ljuti umak:

2 žličice gochujang paste ili ljute začinske paprike

1 žlica sojinog umaka

1 žlica jabučnog octa

2 žlice meda ili smeđeg šećera

1 žlica sezamova ulja

2 češnja češnjaka (sitno naribana)

1 žličica naribanog đumbira (po želji)

1-2 žlice vode (po potrebi za razrjeđivanje)

Za posipanje:

sezam

svježe nasjeckani vlasac (ili mladi luk)

Priprema:

Krilca operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u veliku zdjelu, začinite solju, paprom, češnjakom u prahu i prelijte uljem. Dodajte brašno i dobro izmiješajte da se ravnomjerno oblože. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Posložite krilca na lim obložen papirom za pečenje ili rešetku, kožom prema gore. Pecite oko 40-45 minuta, okrećući ih na pola vremena dok ne postanu hrskava i zlatno smeđa. Dok se krilca peku, u manjem loncu na srednjoj vatri pomiješajte sve sastojke za umak. Kuhajte 3-5 minuta, dok se umak lagano ne zgusne. Po potrebi dodajte malo vode ako je pregust. Pečena krilca izvadite i odmah ih prelijte toplim umakom. Dobro ih promiješajte u zdjeli ili ih premažite kistom s obje strane. Po vrhu pospite sezam i nasjeckani vlasac (ili mladi luk).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 10:17