
Trebat će vam:
300 g svježeg špinata (ili 200 g smrznutog)
2 jaja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
4 žlice naribanog sira (npr. parmezan)
4-5 žlica glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
prstohvat muškatnog oraščića (po želji)
maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Ako koristite svježi špinat, kratko ga blanširajte u kipućoj vodi (1-2 minute), zatim ocijedite i dobro nasjeckajte. Ako koristite smrznuti, odledite ga i temeljito istisnite višak tekućine. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, češnjak, sir, sol, papar i po želji muškatni oraščić. Dodajte špinat i sve dobro promiješajte. Umiješajte brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete gustu, ali mekšu smjesu, poput guste palente. Po potrebi dodajte još brašna. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Žlicom uzimajte smjesu i stavljajte u tavu, oblikujući male popečke. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
Komentari
0