KAKO JE DOBAR!

Ovo morate probati! Na poznatoj adresi u centru grada pronašli smo novi ljetni favorit za brzi doručak s nogu

Među onima koji znaju prepoznati dobru adresu za doručak, Noel Bread & Deli odavno je zauzeo posebno mjesto. Ovaj put smo imali jasan cilj, isprobati ono najbolje od njihove slane ponude

Zagrebačka craft scena posljednjih godina doživljava pravi procvat, a pekarnice više nisu samo mjesta za brzinsko pecivo "s nogu". Baš zato za mnoge se među favoritima nalazi Noel Bread & Deli, čija se ponuda temelji na sezonskim namirnicama i pažljivo razrađenim recepturama. Ovog puta odlučili smo se isprobati slani dio ponude.

Navratili smo na njihovu poznatu adresu, u ulicu popa Dukljanina 1, u kasnim jutarnjim satima. Bile su tu slane i slatke slastice, šareni kroasani i primamljivi sendviči i zbilja smo teško odlučili što na kraju kupiti.

Prvi zalogaj bila je spanakopita, grčka slana pita sa špinatom, poznata i kao špinat-pita, koji se sastoji od slojeva lisnatog tijesta punjenih mješavinom špinata, feta sira i drugih začina. Bread & Deli kombinira ricottu s feta sirom i domaćim špinatom, a sve je omotano hrskavim lisnatim tijestom. Korektan komad hrskave pite košta 3,20 eura. Za one koji vole hrskave slane zalogaje, pita će biti zadovoljavajući izbor za doručak, ali ako želite nešto više od običnog doručka, imamo puno bolju opciju.

image
/Privatna Arhiva

U ruke nam je nakon Grčke, došao miris i okus Italije i donio nam favorit kada je u pitanju slani doručak.

Sendvič heljda caprese pun je pogodak za one koji traže sendvič koji miriše na ljeto. Sastoji se od sourdough peciva od heljde, svježe mozzarelle, rajčice i bosiljka, a cijena mu je 3,50 eura. Pecivo je mekano, orašastog okusa i vrlo zasitno, što se jako dobro razbija laganim bezmesnim punjenjem. Osvježavajuća mozzarella i rajčica pun su pogodak kada je u pitanju lagani doručak.

image
/Privatna Arhiva

Isprobavanje dobro poznatih klasika u Noelovoj pekarici odličan je izbor ako niste željni eksperimentiranja. Croissant sendvič sa šunkom i sirom, na prvi je pogled možda najjednostavniji izbor, ali upravo zato kroasan s kvalitetnom kuhanom šunkom, sirom, salatom i hren-namazom pokazuje kako je najjednostavniji izbor nekad baš dobar izbor. Hrskavi slojevi vanjskog tijesta i putrasta sredina koju razbija salata, pravi je izbor za klasičare i to za cijenu od 3,80 eura.

"Htjeli smo dobiti onu idealnu kombinaciju vanjske hrskavosti i unutarnje sočnosti, kao u najboljim pariškim pekarnicama", kazali su ranije iz Noela, a sudeći po rezultatu, uspjeli su.

image
/Privatna Arhiva

Focaccia Mortadella još je jedan ljetni favorit, jer ako postoji sendvič koji najbolje utjelovljuje ljeto, onda je to ovaj. Mekana focaccia gotovo se topi pod prstima, a dolazi nadjevena mortadellom, svježom rajčicom, pestom od bosiljka i umakom na bazi majoneze s notom maslinovog ulja - cijena mu je 4,50 eura.

image
/Privatna Arhiva

Za kraj probali smo quiche. Tijesto je hrskavo, a punjenje koje balansira kremoznost sira, slatkoću pečene paprike i svježinu baby špinata - jedino što bi mogao biti problem je intenzivan osjećaj paprike za oni koji ipak vole laganije okuse. Quiche po cijeni od 3,20 eura, bit će svakako dobar izbor za one koji traže konkretan doručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 08:19