BRZO I SLASNO

Popečci su uvijek hit za stolom, danas ih radimo sa špinatom, evo kako

 Al Gonzalez/Getty Images
Za pripremu popečaka ne trebaju vam posebni sastojci, dovoljno je tek spojiti ono što već imate u hladnjaku
Za pripremu popečaka ne trebaju vam posebni sastojci, dovoljno je tek spojiti ono što već imate u hladnjaku

Trebat će vam:

300 g svježeg špinata (ili 200 g smrznutog)

2 jaja

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

4 žlice naribanog sira (npr. parmezan)

4-5 žlica glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

sol i svježe mljeveni papar po ukusu

prstohvat muškatnog oraščića (po želji)

maslinovo ulje (za prženje)

Priprema:

Ako koristite svježi špinat, kratko ga blanširajte u kipućoj vodi (1-2 minute), zatim ocijedite i dobro nasjeckajte. Ako koristite smrznuti, odledite ga i temeljito istisnite višak tekućine. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, češnjak, sir, sol, papar i po želji muškatni oraščić. Dodajte špinat i sve dobro promiješajte. Umiješajte brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete gustu, ali mekšu smjesu, poput guste palente. Po potrebi dodajte još brašna. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Žlicom uzimajte smjesu i stavljajte u tavu, oblikujući male popečke. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 19:25