Trebat će vam:
350 g penne tjestenine
250 g pikantne kobasice, narezane na tanke ploške
2 žlice maslinova ulja
1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, protisnuta ili sitno naribana
120 ml votke
400 g pelata ili pasirane rajčice
150 ml vrhnja za kuhanje
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
prstohvat čilija u pahuljicama
40 g ribanog parmezana
svježi bosiljak ili peršin za ukras
Priprema:
U velikom loncu zakuhajte slanu vodu i skuhajte penne al dente prema uputama. Sačuvajte oko 100 ml vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezanu ljutu kobasicu i pržite 3-4 minute dok ne postane hrskava. Izvadite je i ostavite sa strane. U istoj tavi pirjajte luk sa soli dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i kratko propirjajte. Ulijte votku i pustite da alkohol ispari 2-3 minute. Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte 8-10 minuta da se umak reducira. Umiješajte vrhnje dok umak ne postane glatko ružičast, začinite po ukusu. Vratite kobasicu u tavu, dodajte tjesteninu i malo vode od kuhanja da povežete umak. Umiješajte parmezan i lagano promiješajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....