Trebat će vam:
2 veća patlidžana
3-4 zrele rajčice ili 400 g pelata
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 glavica luka (sitno nasjeckana)
1 žličica sušenog origana
nekoliko listova svježeg bosiljka (ili 1/2 žličice suhog)
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
150 g naribanog sira (mozzarella, gouda ili mješavina)
50 g ribanog parmezana
1 jaje
nekoliko žlica krušnih mrvica za posipanje
Priprema:
Patlidžane narežite na ploške debljine oko 0,5 cm, posolite i ostavite 15 minuta da puste gorčinu. Isperite i osušite. Ploške premažite maslinovim uljem i pecite na 200 °C oko 20 minuta dok ne omekšaju i porumene. Na malo ulja pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, nasjeckane rajčice, origano, bosiljak, sol i papar. Kuhajte 15 minuta dok se umak ne zgusne. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite naizmjenično patlidžane, umak i sir. Završite slojem umaka i sira, pospite parmezanom i po želji krušnim mrvicama. Po želji umiješajte jaje u zadnji sloj za čvršću strukturu. Pecite na 190 °C oko 20 minuta dok ne porumeni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....