RUČAK ZA PAR EURA

Kada ste zadnji put jeli juhu s trajbanim jajima? Ovaj recept vratit će vas u djetinjstvo

 Mario Kucera/
Kobasice, jaja, brašno i ocat sve je što vam treba za ovaj namirnicama siromašan, ali okusima tako nostalgičan ručak

Kada u kuhinji imate tek nekoliko sastojaka, kao što su jaja i brašno, pa tome dodate još i par kobasica, razmislite o povratku u djetinjstvo i napravite juhu s trajbanim jajima. Sama pomisao na ovu kombinaciju sastojaka instantno vraća u mlađe dane, a priprema je toliko jednostavna da vam neće trebati više od 20-ak minuta. Mi je volimo napraviti na kiselo pa dodati i malo octa, a zatim sve zajedno poslužiti uz svježi ili, još bolje, jučerašnji kruh koji smo tostirali na tavi i natrljali s režnjem češnjaka.

Juha s trajbanim jajima popularna je i u vrijeme Uskrsa, kada mnogi, umjesto kobasica, koriste šunku i vodu u kojoj se kuhala, no kroz ostatak godine, vrlo lako je možete napraviti i s omiljenim parom kobasica koje ste toga jutra kupili kod svog mesara. Cijeli ručak neće vas koštati više od 5 eura.

Recept za kiselu juhu s trajbanim jajima potražite u nastavku.

Trebat će vam:

4 jaja

2 jušne žlice glatkog brašna

1 dl octa

1 par domaćih dimljenih kobasica

1-2 l tekućine u kojoj su se kuhale kobasice

Priprema:

U uzavrelu tekućinu u kojoj su se kuhale kobasice ukuhajte brašno izrađeno s vinskim octom. Nakon 5 minuta uz polagano miješanje ukuhajte trajbana (vilicom razmućena) jaja. Kada se jaja zgrušaju, juha je gotova. Kobasicu narezanu poslužite u juhi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:07