Ova salata, u kojoj glavnu ulogu igraju korabica i komorač, lijepo je osvježenje u moru već isprobanih i poznatih kombinacija. Osim toga, dressing od limuna, tahinija, senfa i javorovog sirupa također će biti lijep zaokret i jelu će dati dozu orašastog okusa i kiselosti, pa se vrlo lako može dogoditi da baš ovo jelo vama i vašim gostima bude najzanimljiviji dio, recimo, druženja uz roštilj.
Recept nam je ustupila Slavica Šagolj, koja se maksimalno zaigrala i stvorila kombinaciju kojoj ćemo se ovog proljeća, ali i ljeta zasigurno još vraćati. Potražite ga u nastavku.
SALATA OD KORABICE I KOMORAČA
Trebat će vam:
2 korabice
2 komorača
sok dva limuna
vezica mladog luka
2 žlice tahinija
žličica senfa
1 žličica javorova sirupa
maslinovo ulje
žlica nasjeckanog svježeg začinskog bilja (kopar, peršin, metvica)
2 žlice tostiranih sjemenki (lan, sezam)
1 žlica pinjola
cvjetovi nevena
sol
Priprema:
Korabu ogulite i narežite na trakice. Komorač narežite mandolinom ili gulilicom. Narezano povrće prelijte hladnom vodom u koju ste iscijedili sok dva limuna da ne potamni. U međuvremenu napravite umak. U zdjelicu stavite tahini, senf, javorov sirup, maslinovo ulje, koricu dva limuna i prstohvat soli te lagano promiješajte. Povrće izvadite iz tekućine, malo ocijedite i posložite na veći tanjur. Dodajte nasjeckano začinsko bilje i mladi luk narezan na trakice. Povrće prelijte pripremljenim umakom te pospite tostiranim sjemenkama, pinjolima i cvjetovima nevena. Po želji nakapajte još maslinova ulja.
Više proljetnih recepata i priča čeka vas i u aktualnom broju magazina Dobra hrana, koji sada možete pronaći na kioscima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....