ISTARSKI OBIČAJI

Kada vam maškare pokucaju na vrata, ponudite ih fritulama s jogurtom koje uspijevaju svima

 Marko Miscevic/Cropix
Nakon paljenja Pusta spremala se fritaja od namirnica koje su maškare prikupile, kobasica i špeha, a onda su na red došle i fritule

Trebat će vam:

2 jaja
1 čvrsti jogurt
1 vanilin šećer
prstohvat soli
3 žlice šećera
1 prašak za pecivo
20 - 25 žlica oštrog brašna
1 žlica ruma
prstohvat cimeta
oko 400 ml ulja za prženje

Priprema:

U posudu stavite jaja, dodajte obje vrste šećera i dobro izmiješajte. Miješati možete ručno ili električnom miješalicom. Jogurt, sol, rum i cimet iduće su namirnice koje se dodaju. Kad je smjesa glatka, lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Smjesa ne treba stajati, možete odmah pržiti tijesto. U dubljoj posudi zagrijte ulje, žličicom oblikujte okruglice i stavljate ih da se peku. Okrećite ih da budu ravnomjerno pečene sa svih strana. Tople posipajte šećerom u prahu. SAVJET: Pazite da ulje ne bude jako vruće. Kada se zagrije, stavite ga na najnižu temperaturu jer će vam u protivnom fritule u sredini biti sirove. Ako je visoka temperatura, vanjski dio fritule jako brzo potamni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:51