USRED TJEDNA

Kada vam ponestane inspiracije za ručak, napravite brzu tjesteninu s limunom i piletinom

 Annata78/
Za umak će vam trebati svega nekoliko sastojaka koje zasigurno već imate kod kuće, a piletinu jednostavno ispecite na tavi

Trebat će vam:

3 režnja češnjaka

1 limun

10-ak maslina

60 g parmezana

400 g špageta

500 g pilećih prsa

50 g maslaca

maslinovo ulje

svježi peršin

sol i papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno sjeckani češnjak. Nakon jedne minute dodajte masline koje ste prepolovili, i sok jednog limuna. Pirjajte dvije minute pa dodajte tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Postupno dodajte još vode ako je to potrebno. U umak naribajte i koricu limuna, dodajte na kockice narezani maslac, a zatim u tavu s umakom prebacite tjesteninu. Dodajte još vode u kojoj se kuhala i dodajte parmezan pa sve dobro promiješajte. Piletinu narežite na komade, začinite soli i ispecite na tavi. Pospite je paprom i poslužite uz tjesteninu s limunom. Na kraju sve pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:00