Kuhaj bolje

Kako ispeći pureća prsa da ostanu sočna? Tajna je jednostavna, u načinu pečenja

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Iako mnogi vole puretinu, nerijetko se žale da im se pri prečenju presuši. Tome lako možete doskočiti, ako se držite ovog recepta

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 pureća prsa
5 žlica maslinova ulja
1 žličica dimljene crvene paprike
1 žličica sušenog timijana
1 žlica sušenog ružmarina
5-6 režnjeva češnjaka
2 mrkve
1 manji komad celerova korijena
2 luka
lovorov list
100 ml vina
sol i papar

Priprema:

U posudici pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, dimljenu papriku, timijan i ružmarin. Dobivenom mješavinom natrljajte pureća prsa.

U posudu za pečenje stavite na veće komade narezan luk, cijele režnjeve češnjaka, korijen celera. Sve zajedno prelijte s malo ulja, pomiješajte i dodajte vino. Ubacite lovorov list, a na sve to stavite meso. Poklopite i pecite 40-50 minuta na 180 stupnjeva. Otklopite i pecite još 10 minuta.

Izvadite, narežite i poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:38