Kuhaj bolje

Kako ispeći pureća prsa da ostanu sočna? Tajna je jednostavna, u načinu pečenja

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Iako mnogi vole puretinu, nerijetko se žale da im se pri prečenju presuši. Tome lako možete doskočiti, ako se držite ovog recepta
Iako mnogi vole puretinu, nerijetko se žale da im se pri prečenju presuši. Tome lako možete doskočiti, ako se držite ovog recepta

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 pureća prsa
5 žlica maslinova ulja
1 žličica dimljene crvene paprike
1 žličica sušenog timijana
1 žlica sušenog ružmarina
5-6 režnjeva češnjaka
2 mrkve
1 manji komad celerova korijena
2 luka
lovorov list
100 ml vina
sol i papar

Priprema:

U posudici pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, dimljenu papriku, timijan i ružmarin. Dobivenom mješavinom natrljajte pureća prsa.

U posudu za pečenje stavite na veće komade narezan luk, cijele režnjeve češnjaka, korijen celera. Sve zajedno prelijte s malo ulja, pomiješajte i dodajte vino. Ubacite lovorov list, a na sve to stavite meso. Poklopite i pecite 40-50 minuta na 180 stupnjeva. Otklopite i pecite još 10 minuta.

Izvadite, narežite i poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. srpanj 2025 03:03