Kako napraviti rižu na mlijeku finiju od čokoladnog kolača?

Ceramic saucepan with sweet milk rice porridge and clarified butter
Samo za one koji vole kokos i čekaju ljeto

snima: Berislava Picek

Sitno brojimo do posljednjeg dana u mjesecu. Buđenjem uz hladnoću i maglu nepopravljivi sanjari u našim redovima koji bi htjeli da ljeto traje cijele godine zaželjeli su ga vratiti bar na tren. S ovakvim doručkom i mogu. U rižu na mlijeku ubacite kokos, a u stvarnost godišnjeg doba vratit će vas žarko crveni nar. Kušali smo i odlično se slažu zajedno, a pogotovo ako još dodate i malo orašastih plodova!

Zagreb, 291014.
Jela sa narom osmislila je i skuhala Matea Domitrovic, urednica u magazinu  Dobra hrana zajedno sa Vanom Babic, urednicom weba dobrahrana.hr.
Jela su zimska salata sa naracom, matovilcem i narom, musaka, bruskete sa zapecenim sirom i narom, tjestenina s avokadom i narom, riza na mlijeku sa vanilijom i narom, piletina u pikantnom umaku sa narom, kuskus slanutak i nar i cokoladni kolac s narom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Dosta priče, stiže, recept (dovoljno za 2 porcije ili jednu ako ste jako gladni)

  • pola šalice riže
  • jedna i pol šalice miljeka
  • 1 žlica kokosa
  • 1 žlica meda ili agavina sirupa
  • prstohvat soli
  • 1 mahuna vanilije

Staviti rižu u mlijeko zajedno sa sjemnekama vanilije koje ste pomocu nožica sastrugali iz mahune vanilije. Stavite i samu mahunu te kuhajte sve na laganoj vatri dok se riža ne skuha i sve se ne ugusti. Na pola kuhanja dodajte kokos, a na kraju zasladite medom. Servirajte sa sjemnekama nara i ukuhanim voćem po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:35