Gulaš od mesa i povrća
Trebat će vam:
400 g govedine (ili svinjetine), narezane na kockice
2 žlice ulja (suncokretovo ili maslinovo)
1 veći luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutiće
3 srednja krumpira, narezana na kockice
400 ml pasirane rajčice (ili nasjeckane iz konzerve)
500 ml povrtnog ili mesnog temeljca (ili vode)
1 lovorov list
1 žličica mljevene crvene paprike
sol i papar po ukusu
prstohvat sušenog timijana ili peršina (po želji)
Priprema:
U velikom loncu zagrijte ulje pa dodajte meso. Pecite ga na srednje jakoj vatri dok ne dobije lijepu smeđu boju sa svih strana (oko 5 do 7 minuta). Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne postanu staklasti (oko 3 do 4 minute). Umiješajte mrkvu i krumpir. Kratko prodinstajte sve zajedno. Dodajte mljevenu papriku, lovorov list, pasiranu rajčicu i temeljac. Dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Poklopite lonac i pustite da lagano kuha na srednje laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće ne postane mekano. Povremeno promiješajte i po potrebi dolijte malo vode. Pred kraj kuhanja po želji dodajte malo sušenog timijana ili peršina za dodatni okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....