JELA NA ŽLICU

Kako napraviti savršeni gulaš: jednostavan recept s mesom i povrćem koji uspijeva baš svaki put

Topao, mirisan i bogat okusima - gulaš od mesa i povrća jedno je od onih jela koje nas uvijek vraća za obiteljski stol i puni kuću domaćim mirisima

Gulaš od mesa i povrća

Trebat će vam:

400 g govedine (ili svinjetine), narezane na kockice

2 žlice ulja (suncokretovo ili maslinovo)

1 veći luk, sitno nasjeckan

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

2 mrkve, narezane na kolutiće

3 srednja krumpira, narezana na kockice

400 ml pasirane rajčice (ili nasjeckane iz konzerve)

500 ml povrtnog ili mesnog temeljca (ili vode)

1 lovorov list

1 žličica mljevene crvene paprike

sol i papar po ukusu

prstohvat sušenog timijana ili peršina (po želji)

Priprema:

U velikom loncu zagrijte ulje pa dodajte meso. Pecite ga na srednje jakoj vatri dok ne dobije lijepu smeđu boju sa svih strana (oko 5 do 7 minuta). Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne postanu staklasti (oko 3 do 4 minute). Umiješajte mrkvu i krumpir. Kratko prodinstajte sve zajedno. Dodajte mljevenu papriku, lovorov list, pasiranu rajčicu i temeljac. Dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Poklopite lonac i pustite da lagano kuha na srednje laganoj vatri oko 1 sat dok meso ne omekša, a povrće ne postane mekano. Povremeno promiješajte i po potrebi dolijte malo vode. Pred kraj kuhanja po želji dodajte malo sušenog timijana ili peršina za dodatni okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:45