Kada vam se jede nešto na žlicu, a želite se odmaknuti od klasike, ovaj japanski curry gulaš mogao bi biti odlična ideja. Za pripremu će vam trebati klasični sastojci kao što su mrkva, krumpir, glavica luka, svinjski vrat (a može i junetine ili tofu, ako baš želite), a jedini poseban bit će Golden curry dodatak koji možete kupiti u trgovinama specijaliziranim za azijsku hranu.
I to je to, malo vremena, poznate namirnice, a sasvim novo, drugačije i tako dobro jelo. Recept nam je udijelio Tihomir Krklec Afrika i ostavljamo ga u nastavku.
Trebat će vam:
2 velika krumpira
2 velike mrkve
1 velika glavica luka
50 g Golden curry dodatka
svinjski vrat, junetina, tofu ili drugi protein po želji
sol, papar
voda ili temeljac (kakvo meso, takav temeljac)
Priprema:
Meso i povrće narežite na velike komade kao za gulaš. Na malo ulja pržite svinjetinu narezanu na kockice i samo posoljenu. Kada poprimi boju, meso izvadite, dodajte povrće i pirjajte. Nakon pet minuta vratite meso i dodajte tekućinu toliko da pokrije sve sastojke. Neka se krčka 30 minuta. Kada je krumpir gotov, dodajte Golden curry, i to tako da odvojite malo tekućine, pomiješajte sve zajedno i vratite u zdjelu. Kuhajte još pet minuta i maknite s vatre. Poslužite uz rižu ili bijele zagorske žgance.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....