BEZ GREŠKE

Pripremite mljeveno meso, povrće i salatu pa sve upakirajte u tortilje, evo kako

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Jedno od onih jela kojima se uvijek rado vraćamo, jer priprema nije komplicirana, a svi za stolom ga vole
Jedno od onih jela kojima se uvijek rado vraćamo, jer priprema nije komplicirana, a svi za stolom ga vole

Trebat će vam:

10-ak malih tortilja

500 g mljevene junetine

1 čili papričica ili čili u prahu

1 glavica luka

3 režnja češnjaka

1 žlica koncentrata rajčice

sol i papar

1 glavica kupusa

2 mrkve

mladi luk

3 žlice grčkog jogurta

1 žlica majoneze

1 žlica limunova soka

sol i papar

ulje ili masnoća po želji

Priprema:

Na tavi zagrijte ulje, pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte meso. Pustite da se pirja dok ne ispari sva tekućina. Dodajte češnjak i koncentrat rajčice. Pirjajte 3 minute, a zatim podlijte s malo vode. Pustite da se kuha 30-ak minuta. Za to vrijeme napravite salatu od tanko rezanog ili ribanog kupusa, isto takve mrkve i mladog luka. Dodajte grčki jogurt, majonezu, limunov sok, sol i papar. Sve dobro pomiješajte i pustite da stoji 20-ak minuta. Tortilje tostirajte i punite ih nadjevom od mesa i salatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 08:23