MRZLO LJETO 2023.

Kako od banana spremiti sladoled kojeg se nećete moći zasititi? Lako i oduševit će vas!

Kada je smrznuto, ovo voće često nam je baza za brzi sladoled, no nekada se vrijedi malo i potruditi!

Koristite li aparat za sladoled, onda će vas oduševiti recept za jednu sasvim posebnu kombinaciju okusa! Naša suradnica Slavica Šagolj spojila je banane, kokosovo mlijeko, neven i vaniliju s klasičnim sastojcima za sladolednu kremu iz aparata kako bi dobila kremasti desert kojeg se teško zasititi. A tražite li još ovakvih odličnih ideja za ledeno osvježenje, pronaći ćete ih na poveznici.

image
Charles Deluvio/Unsplash

KUGLICA SLADOLEDA OD BANANE, LIMUNA, VANILIJE I NEVENA
3 banane
sok i korica jednog limuna
1 žličica cvjetova nevena
300 ml mlijeka
250 vrhnja za šlag
100 ml kokosova mlijeka
50 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije

image
Berislava Picek/Cropix
U veću posudu ulijte mlijeko i vrhnje za šlag pa kratko zapjenite pjenjačom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije, kokosovo mlijeko i cvjetove nevena. Sve sjedinite u glatku smjesu. Banane ogulite, narežite na manje komade i kratko usitnite. Bananama odmah dodajte limunov sok i koricu da ne potamne. Dodajte sve mliječnoj smjesi te miješajući sve sjedinite. Ulijte u aparat za sladoled i slijedite upute. Na dno posude u kojoj ćete držati sladoled stavite cvjetiće nevena te zatim sladoled iz aparata. Posudu poklopite i stavite u zamrzivač.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:41