IZ ELEVEN MADISON PARKA

Kako rade granolu u jednom od najboljih restorana na svijetu! Donosimo originalni recept

Chef Daniel Humm s New York Timesom je podijelio recept na slavnu Eleven Madison Park Granolu

Dok još uvijek traju rasprave o tome je li se chef Daniel Humm sa svojim timom, nakon četiri godine stvaranja menija inspiriranih veganskom kuhinjom, trebao vratiti pripremi mesa u jednom od najboljih restorana svijeta, njujorškom Eleven Madison Parku, nas je zaintrigirao recept na koji smo ovih dana naletjeli na New York Timesu. Riječ je o, logično, receptu Daniela Humma za granolu kakvu rade i u tom, trenutačno prilično kontroverznom restoranu, i koju poklanjaju svakom gostu nakon večere. Mi ćemo je ovih dana zasigurno isprobati.

U slučaju da ste se i vi zainteresirali, jer ipak je u pitanju granola kakvu radi jedan od najboljih chefova na svijetu, recept u cijelosti prenosimo u nastavku. Za pripremu će vam trebati zobene pahuljice, pistacija, čips od kokosa, bučine sjemenke, sol, smeđi šećer, javorov sirup, maslinovo ulje i sušene višnje. Rezultat je, kažu oni koji su ovu granolu isprobali, fantastičan doručak koji ćete htjeti ponavljati iz dana u dan.

image
Polina Tankilevitch/Pexels/

ELEVEN MADISON PARK GRANOLA

Trebat će vam:
oko 220 g zobenih pahuljica
oko 120-150 g pistacija
85-100 g čipsa od kokosa
50 g bučinih sjemenki
1 žlica soli
100 g svijetlog smeđeg šećera
110 g javorovog sirupa
45 g maslinova ulja
100 g sušenih višanja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. U većoj zdjeli pomiješajte očišćenu pistaciju, zobene pahuljice, kokos čips, bučine sjemenke i sol. U manjoj posudi na laganoj vatri otopite šećer s javorovim sirupom i maslinovim uljem. Maknite s vatre. Pomiješajte tekući dio sa zobenim pahuljicama i sve zajedno sjedinite. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Po njemu rasporedite granolu. Pecite 35 do 40 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju. Dok se peče, granolu povremeno pomiješajte. Kada je gotova, pomiješajte je sa suhim višnjama i pustite da se ohladi. Spremite u staklenke i koristite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 06:02