StoryEditor
BOŽIĆNI KEKSI

Keksi s orasima, bademima i lješnjacima

Recept redakcije Dobre hrane
 Berislava Picek / CROPIX

125 g maslaca
100 g smeđeg šećera (može i obični, bit će dovoljno 85 - 90 g)
2 vrećice vanilin šećera
175 g brašna
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g nasjeckane čokolade
1 šalica (2,5 dl) nasjeckanih oraha, badema i lješnjaka

Keksići s orasima, bademima i lješnjacima
Berislava Picek / CROPIX
 

Prvo nasjeckajte orahe, bademe i lješnjake, ugrubo pomoću noža. Isto učinite i s čokoladom, a možete koristiti i čokoladne kapljice kojih ima u većini dućana. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, onu s ventilatorom na 160. Izradite omekšali maslac sa šećerom, vanilin šećerom i solju u pjenastu smjesu. Dodajte jaje i izradite mikserom. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa tu suhu smjesu dodajte mokroj, a zatim pridodajte i orašaste plodove i čokoladu. Dobro promiješajte pa pomoću vlažne žličice na papir za pečenje slažite hrpice tijesta veličine oraha. Svaku od njih nježno pritisnite žličicom. Ne zaboravite na razmak između keksa jer će se pečenjem povećavati. Pecite oko 10 do 12 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:40