Keksići s orasima, čokoladom i karamelom

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Za tijesto:

100 g glatkog brašna 
50 g smeđeg šećera
100 g maslaca

Za srednji sloj:

100 - 120 g grubo nasjeckanih oraha ili badema 
60 g kokosa
350 ml namaza od karamele
2 žličice ekstrakta od vanilije

Za posip:

grubo nasjeckana čokolada

 

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 °C i namastite pleh i blago ga pospite brašnom. U posudi izradite u homogenu smjesu komadiće maslaca, brašno i šećer, a zatim tako dobiveno tijesto pecite kojih 10 minuta na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. U međuvremenu izmiješajte nasjeckane orahe, kokos i

namaz karamele u jednoličnu smjesu. Karamelu ćete dobiti od pola litre punomasnog mlijeka, 20 g maslaca, 150 g šećera, žličice vanilije i prstohvata soli. Pustite mlijeko da zavri, zatim ga maknite s vatre pa dodajte sve preostale sastojke. Lagano miješajte i nemojte više stavljati na vatru. Ta smjesa također se mora stisnuti,

najbolje preko noći u hladnjaku, ali već ga možete kupiti i u boljim prodavaonicama. Tako dobivenu smjesu jednolično razmažite po napola pečenom tijestu i pecite još kojih 15 minuta. Kad se cijela

smjesa malo ohladi, grubo naribajte čokoladu, a kad se sve sjedini, izrežite na prutiće.

Izdvajamo

Iz drugih medija