![32287135](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/11/k_32287135_640.jpg)
Trebat će vam:
1 glavica luka
2 mrkve
1 manja glavica kelja
2 krumpira
2 para kobasica
1 žličica crvene paprike
2 lovorova lista
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
Povrće operite, očistite i nasjeckajte na sitne kockice. Kobasice nasjeckajte na kolutiće, a kelj na manje komade. Na malo ulja najprije pirjajte luk, kada se zažuti, dodajte mrkvu i krumpir. Pirjajte dvije minute pa dodajte kobasicu. Pirjajte još dvije do tri minute, a zatim dodajte temeljac ili vodu. U lonac ubacite i lovorov list, crvenu papriku, sol i papar. Kuhajte dok krumpir i mrkva malo omekšaju, oko 25 minuta. Dodajte kelj i još tekućine po potrebi. Kuhajte dok kelj ne povene, a zatim poslužite toplo.