RUČAK NA ŽLICU

Kelj varivo s krumpirom i kobasicama omiljeni je ručak za vrijeme hladnih jesenskih dana

 Darius Dzinnik/
Priprema ovog variva neće vam oduzeti previše vremena pa će tako biti dobra ideja za ručak usred užurbanog radnog tjedna
Priprema ovog variva neće vam oduzeti previše vremena pa će tako biti dobra ideja za ručak usred užurbanog radnog tjedna

Trebat će vam:

1 glavica luka
2 mrkve
1 manja glavica kelja
2 krumpira
2 para kobasica
1 žličica crvene paprike
2 lovorova lista
Temeljac
Sol i papar

Priprema:

Povrće operite, očistite i nasjeckajte na sitne kockice. Kobasice nasjeckajte na kolutiće, a kelj na manje komade. Na malo ulja najprije pirjajte luk, kada se zažuti, dodajte mrkvu i krumpir. Pirjajte dvije minute pa dodajte kobasicu. Pirjajte još dvije do tri minute, a zatim dodajte temeljac ili vodu. U lonac ubacite i lovorov list, crvenu papriku, sol i papar. Kuhajte dok krumpir i mrkva malo omekšaju, oko 25 minuta. Dodajte kelj i još tekućine po potrebi. Kuhajte dok kelj ne povene, a zatim poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 00:30