PO RECEPTU M&M

Kesten kruške, pomalo zaboravljeni jesenski recept iz kuharica naših baka

 Zeljko Puhovski/Cropix
Na zagrebačkom Forumu ugostitelja ovom se slasticom predstavila slastičarnica M&M

Za biskvit će vam trebati:

2 jaja

40 g šećera

5 g vanilin šećera

50 g brašna

3 g praška za pecivo

Za parfe:

2 dl mlijeka

3 žumanjka

100 g šećera

120 g kestena

500 g izmiješanog šlaga

Dodatno:

500 g krušaka

10 g želatine

Za biskvit je potrebno izmiješati jaja i šećer pjenasto, postupno dodavati suhe sastojke i staviti ih u kalup promjera 23, peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko 10 minuta.

Od mlijeka, šećera i žumanjka kuhati parfe do točke vrenja, malo ohladiti te dodati kestene i šlag.

Pasiranim i kuhanim kruškama (500 g) dodati 10 g natopljene želatine i rastopiti je. Slagati tortu u kalupu, biskvit, parfe te kruška, nakon toga ostaviti da se ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:57