SLASTICE S LIMUNOM

KISELO I SLATKO: Mak limun keksići

 Marko Miščević
Nije evidentirano kad započinje priča i koliko dugo traje ljubav limuna i slastica, ali jedno je sigurno: zabilježili smo je u samoborskoj slastičarnici Sweet family

400 g brašna
100 g mljevenih badema
200 g maslaca
80 g šećera
2 žumanjka
ribana korica 1 limuna
20 ml soka od limuna
prstohvat soli
60 g maka

ZA GLAZURU:

sok od pola limuna (oko 25 ml)
120 g šećera u prahu

Marko Miščević

Zamijesite glatko tijesto i stavite ga na pola sata u hlad - njak. Oblikujte kugle (50 g svaka) i zatim ih rukom malo spljoštite da dobijete krugove promjera 5 - 6 cm. Pecite ih oko 15 minuta na 175 °C. Pustite keksiće da se ohlade. Za glazuru mikserom izmiksajte sve sastojke u glatku gustu smjesu. Pomoću dresir vrećice prošarajte kekse glazurom od limuna i šećera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:41