RIBLJI TANJUR

KLASIK KOJI VOLIMO: Naučite kako pripremiti lešo lignje s krumpirom i bijelim vinom

 Ante Cizmic/Cropix
Za pripremu lešo liganja, između ostalog, trebat će vam i jedan neobičan dodatak...

Trebat će vam:

500 g svježih jadranskih liganja
1 mrkva
1 peršin
2 krumpira
1 lovorov list
2-3 režnja češnjaka
pola očišćene kapule
1 dl maslinova ulja
1 dl bijelog vina
vode prema potrebi ili ribljeg temeljca
sol ili 20-30 ml čistog mora
papar

Priprema:

Povrće očistiti, a krumpir narezati na polovice. U posudu uliti ulje, more (ili sol 2 posto od težine liganja) i sve staviti kuhati na lagano oko 20 minuta. Mrkvu i peršin izvaditi, a ostaviti krumpir. Ako kuhate s temeljcem, osnovno povrće možete izostaviti. Dodati neočišćene lignje - tako da budu prekrivene s tekućinom i kuhati 15 - 20 minuta dok ne omekšaju. Sol možete zamijeniti i morem: ako ćete dodavati more, najbolje ga je dodavati malo-pomalo dok niste zadovoljni slanoćom - treba biti malo presoljeno. Poslužiti s malo blitve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:31