Moćan duo

Kobasica i crno vino nisu jedine namirnice zbog kojih ćete zavoljeti ovo varivo

 Gkrphoto/Getty Images/istockphoto
Ako vam se jede toplo jelo na žlicu, onda svakako dajte priliku i ovom receptu!

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 žlica maslinova ulja
1 luk
125 ml crnog vina
400 g rajčica iz konzerve
500 ml pilećeg temeljca
400 g krumpira
250 g slanutka iz konzerve
3 ​​ljute kobasice za kuhanje
1 žličica dimljene paprike
3 žlice svježeg peršina

Priprema:

U loncu zagrijte maslinovo ulje, ubacite usitnjeni luk i pirjajte ga 5-8 minuta dok ne omekša, ali ne dobije boju.

Dodajte crno vino i kuhajte dok se ne reducira na pola. Dodajte rajčice, temeljac, na kockice narezani krumpir i slanutak te pirjajte 10-15 minuta, ili dok krumpir ne omekša. Dodajte na kolutiće narezanu kobasicu ​​i dimljenu papriku te pirjajte pet minuta da se okusi sjedine i kobasica skuha.

Začinite prema ukusu solju i paprom i poslužite s nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 20:00