Dobra kombinacija

Kobasice i povrće iz pećnice uz ovu će žitaricu biti još ukusniji, a neće vam teško pasti na želudac

 Rudisill/Getty Images/istockphoto
Ako ste se zasitili uvijek iste kombinacije povrća koje pripremate uz omiljeni komad mesa ili kobasice, onda je ovo ideja za vas
Ako ste se zasitili uvijek iste kombinacije povrća koje pripremate uz omiljeni komad mesa ili kobasice, onda je ovo ideja za vas

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4 - 6

Trebat će vam:

300 g mladog krumpira
200 g prokulica
200 g paprike
400 g kobasice za pečenje
6 žlica maslinova ulja
žličica dimljene paprike
žličica češnjaka u prahu
žlica sušenog origana
sol i papar
parmezan
kvinoja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Obložite veliki lim papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Operite neoguljene mlade krumpire i narežite ih na kockice.

Prokulice narežite po pola, papriku na trakice, a kobasice na deblje kolutiće. Sve stavite na pripremljeni lim. Prelijte maslinovim uljem i svim začinima. Začinite po ukusu solju i paprom pa pomiješajte da se sve ravnomjerno obloži uljem i začinima.

Sve rasporedite tako da ima dovoljno prostora za pečenje. Pecite 15 minuta, izvadite iz pećnice i promiješajte sve povrće.

Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta ili dok povrće ne postane hrskavo.

Po želji posipajte svježe naribani parmezan po povrću i kobasici čim ih izvadite iz pećnice.

Poslužite uz kuhanu kvinoju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:16