Dobra kombinacija

Kobasice i povrće iz pećnice uz ovu će žitaricu biti još ukusniji, a neće vam teško pasti na želudac

 Rudisill/Getty Images/istockphoto
Ako ste se zasitili uvijek iste kombinacije povrća koje pripremate uz omiljeni komad mesa ili kobasice, onda je ovo ideja za vas

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4 - 6

Trebat će vam:

300 g mladog krumpira
200 g prokulica
200 g paprike
400 g kobasice za pečenje
6 žlica maslinova ulja
žličica dimljene paprike
žličica češnjaka u prahu
žlica sušenog origana
sol i papar
parmezan
kvinoja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Obložite veliki lim papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Operite neoguljene mlade krumpire i narežite ih na kockice.

Prokulice narežite po pola, papriku na trakice, a kobasice na deblje kolutiće. Sve stavite na pripremljeni lim. Prelijte maslinovim uljem i svim začinima. Začinite po ukusu solju i paprom pa pomiješajte da se sve ravnomjerno obloži uljem i začinima.

Sve rasporedite tako da ima dovoljno prostora za pečenje. Pecite 15 minuta, izvadite iz pećnice i promiješajte sve povrće.

Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta ili dok povrće ne postane hrskavo.

Po želji posipajte svježe naribani parmezan po povrću i kobasici čim ih izvadite iz pećnice.

Poslužite uz kuhanu kvinoju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:39