MALO DRUGAČIJE

Kokot ili pile? Dva recepta za nedjeljni ručak bez greške! Uz ovo, treba vam još samo zdjela salate

Iskoristite posljednje tople dane i ispecite pile na roštilju ili se, pak, upustite u pripremu slasnog kokota

Iako perad najčešće pripremamo na klasičan način, u pećnici uz povrće, ovog puta donosimo dva malo drugačija recepta. Za početak, koristimo posljednje tople i sunčane dane i radimo pile ispod cigle na otvorenom. Naravno, ako vas kiša u tom naumu spriječi, pile na ovaj način možete ispeći i u pećnici, samo se prilagodite novim uvjetima na zatvorenom. Uz ovako pripremljen ručak, neće vam trebati baš ništa drugo, osim možda zdjele salate. Ipak, ako želite, krumpirići ili pečeno povrće uvijek su dobra ideja.

RECEPT: PILE ISPOD CIGLE

image
Berislava Picek/Cropix/

Ako vam pak u ruke dođe lijep, veliki kokot, za vas imamo recept s kojim nema greške. Naš suradnik Zoran Šimunić Šime nedavno nam je otkrio recept za kokota s pire krumpirom, graškom i umakom, koji će zahtijevati nešto dulju pripremu od pileta, ali će biti intenzivniji i još slasniji.

RECEPT: PEČENI KOKOT S PIRE-KRUMPIROM, GRAŠKOM I UMAKOM

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:56