VIKEND SLASTICA

Kolač od jabuka, sira i oraha prava je zimska poslastica, obožavamo ga i uvijek nestaje u trenu

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Produženi vikend iskoristite za opuštanje, a negdje između gledanja serija i filmova i odlaska u prirodu napravite ovaj kolač

Tražite li ovih dana recept u kojem ćete iskoristiti najbolje sezonske namirnice, stanite, jer mi smo ga upravo pronašli za vas. Kolač s aromatičnim i sočnim biskvitom od jabuka i oraha te kremom od sira bit će idealan odabir za sve one koji obožavaju dobru kremastu poslasticu, a mogao bi se svidjeti i ljubiteljima cheesecakea.

Ovu kombinaciju jabuke, oraha i sira često radimo u formi klasičnog kolača, a može biti i odlična torta koju zatim možete ponijeti na druženje s obitelji ili prijateljima već ovog produženog vikenda. Naravno, nemamo ništa protiv niti ako u takvoj sočnoj i bogatoj poslastici odlučite uživati dok odmarate na kauču uz omiljenu seriju ili film. Stvorena je, naime, za svaku priliku.

Osim kreme od sira, između biskvita možete staviti i malo pirjanih jabuka, a za finalno ukrašavanje obavezno ostavite šaku sjeckanih oraha kako bi kolač izgledao još ljepše.

Za biskvit će vam trebati:

300 g brašna

140 g muscovado šećera

50 g smeđeg šećera

2,5 dl ulja

4 jaja

pola žličice soda bikarbone

1 žličica cimeta

2 naribane jabuke

100 g nasjeckanih oraha

Za kremu će vam trebati:

100 g omekšalog maslaca

200 g svježeg sira ili krem sira

50 g muscovado šećera

1 žlica meda

Priprema:

U posudu staviti brašno, sodu bikarbonu, cimet, obje vrste šećera i razraditi malo žlicom šećer da ne bude grudica. Dodati ulje, jaja i jabuke pa sve zajedno izraditi mikserom. Na kraju umiješati orahe. Izliti smjesu u kalup za torte i peći na 180 stupnjeva 45 minuta, odnosno dok čačkalica ili štapić za ražnjiće ne bude suh kad se izvadi iz tijesta. Ostaviti da se biskvit ohladi. Za kremu pomiješati sve sastojke da se dobije jednolična smjesa. Prerezati tijesto, na donji dio staviti dio kreme, a ostatak premazati po gornjem dijelu torte. U posudici kratko s malo šećera, vanilin šećera i limunova soka zakuhati jabuke da malo omekšaju pa ih poslagati po torti i posuti listićima melise

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:14