DOBRA IDEJA

Komadiće junetine u gustom šugu uvijek poslužujemo uz fuže, pire krumpir ili palentu

 Pretti/Getty Images
Meso možete ostaviti i u većim komadima, poput šnicla, a uz ovo jelo najbolje je poslužiti i zdjelu zelene salate
Meso možete ostaviti i u većim komadima, poput šnicla, a uz ovo jelo najbolje je poslužiti i zdjelu zelene salate

Trebat će vam:

600 g junetine (ili teletine, po želji)

2 žlice maslinova ulja

1 veliki luk (sitno sjeckan)

3 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

1 mrkva (naribana)

200 ml pasirane rajčice

100 ml vina (bijelo ili crno)

1 lovorov list

sol i papar

bosiljak i peršin

Priprema:

Meso narežite na komadiće. Posolite ih. Zagrijte ulje i kratko prepecite komadiće mesa sa svih strana. Izvadite ih i na istoj masnoći pirjajte luk do zlatne boje. Dodajte češnjak i mrkvu pa kratko prodinstajte. Dodajte vino i pustite da se krčka dok ne ishlapi. Dodajte pasiranu rajčicu, lovor i začine pa vratite meso. Kuhajte na laganoj vatri 40-50 minuta dok umak ne postane gust i aromatičan. Poslužite uz prilog po želji, to može biti tjestenina, riža, proso, heljda, krumpir...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:50