Trebat će vam:
600 g junetine (ili teletine, po želji)
2 žlice maslinova ulja
1 veliki luk (sitno sjeckan)
3 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
1 mrkva (naribana)
200 ml pasirane rajčice
100 ml vina (bijelo ili crno)
1 lovorov list
sol i papar
bosiljak i peršin
Priprema:
Meso narežite na komadiće. Posolite ih. Zagrijte ulje i kratko prepecite komadiće mesa sa svih strana. Izvadite ih i na istoj masnoći pirjajte luk do zlatne boje. Dodajte češnjak i mrkvu pa kratko prodinstajte. Dodajte vino i pustite da se krčka dok ne ishlapi. Dodajte pasiranu rajčicu, lovor i začine pa vratite meso. Kuhajte na laganoj vatri 40-50 minuta dok umak ne postane gust i aromatičan. Poslužite uz prilog po želji, to može biti tjestenina, riža, proso, heljda, krumpir...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....