KAKAV KLASIK

Kombinacija graha i tjestenine koju smo kao klinci izbjegavali, a sada joj se rado vraćamo

 Ezumeimages
Malo graha, malo tjestenine, šaka pancete i ručak je gotov. Sjećate li se pašta fažola?

Trebat će vam:

300 g kuhanog graha
70 g pancete
1 luk
150 g tjestenine
2 režnja češnjaka
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
1 par kobasica
2 lovorova lista
temeljac
začinsko bilje (timijan, peršin)
papar i sol

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte pancetu, pirjajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte i protisnuti češnjak i sjeckanu mrkvu te celer. Dodajte kobasicu koju ste nasjeckali na kolutiće, a onda i temeljac i kuhajte dok povrće ne postane nešto mekše. Dodajte lovorov list, timijan i peršin. Začinite soli i paprom, a zatim dodajte skuhani grah (skuhajte ga dan prije ili koristite onaj iz konzerve). Kuhajte još 20 minuta, a zatim, pred sam kraj, grahu dodajte i kuhanu tjesteninu. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:49