NAJBOLJI RECEPT

Konačno naučite kako se radi najkremastiji namaz od slanutka, omiljeni chef otkrio svoj recept

 Deposit Photos/
Jednom kada humus napravite po receptu chefa Yotama Ottolenghija, poželjet ćete ga ponavljati sve češće

Humus je jedan od onih brzinskih namaza koje vrlo lako možete napraviti od sastojaka koje imate kod kuće. Potrebna vam je tek konzerva slanutka, malo začina, limunov sok i maslinovo ulje i namaz idealan za brzi doručak ili dip uz grickalice već je gotov. Iako ga uvijek radimo od oka, ovisno o trenutnom raspoloženju, nedavno smo naletjeli na video recept chefa Yotama Ottolenghija u kojem je detaljno pojasnio postupak pripreme najkremastijeg humusa. Odmah smo ga isprobali i zaključili kako humus od sada radimo samo po ovom receptu.

image
Deposit Photos/

Jednostavan recept

Chef Ottolenghi slanutak iz konzerve najprije procijedi, zatim ga prebacuje na čistu kuhinjsku krpu i lagano protrese kako bi lakše odstranio opne. Slanutak zatim ubacuje u lonac s posoljenom vodom i malo kumina. Pri kuhanju još jednom odvaja opne koje su isplivale na površinu. Chef Ottolenghi dodaje i kako je dobro sačuvati dio tekućine u kojoj se kuhao slanutak i kasnije je dodati slanutku kod blendanja. Osim tekućine, chef u blender sa slanutkom dodaje i limunov sok, protisnuti češnjak, sol, tahini te nekoliko kockica leda. Dodaje i kako je humus važno blendati nešto dulje kako bi se postigla savršeno kremasta tekstura.

Iako u receptu ne navodi točne omjere, količine svakako prilagodite vlastitim potrebama i ukusu. Pri blendanju, humus probajte u nekoliko navrata i dodajte još začina, a u slučaju da je još uvijek previše zbijene teksture, dodajte malo obične ili vode od kuhanja. Gotovi humus možete poprskati s malo maslinova ulja, dodati za'atar, sušene rajčice, dimljenu papriku, kapare ili druge dodatke po želji.

Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku, a jednom kada ga napravite, humus ponesite na posao za brzi snack usred radnog vremena, poslužite uz krekere ili grissine ili ubacite u sendvič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:45