Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200-300 g kozica
- 1 kg mladog špinata
- 4 režnja češnjaka
- 2 vezice šparoga
- 4 tortilje
- 0,5 dcl maslinova ulja
- sol
- 1 tabasco (najbolje je Habanero sauce)
- 25 g kuhanog slanutka ili bijeloga graha
Priprema
1. korak
Kozice očistite meso iz repova stavite sa strane, a od glave i ljuski napravite temeljac
(skuhajte u malo vode, procijedite i sačuvajte sa strane). Očistite češnjak narežite ga
na sitno pa malo zažutite na maslinovu ulju u dubljoj tavi.
2. korak
Dodajte repiće kozica, neke dijelove divljih šparoga i podlijte s malo temeljca. Tvrđe dijelove šparoga nemojte baciti, iskoristite ih za temeljac. »im se meso kozica zarumenilo, dodajte oprani mladi špinat i prethodno skuhani i dobro ocijeđeni
slanutak ili bijeli grah.
3. korak
Držite kratko na vatri, miješajući dok se sve nije proželo, a špinat ispustio vodu.
Odlijte višak vode, ulijte još malo maslinova ulja, posolite i začinite tabascom
pa stavitena tortilju i smotajte u “¹kartoc”.