Kozice, šparoge i špinat u škartocu od tortilje

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200-300 g kozica
  • 1 kg mladog špinata
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 vezice šparoga
  • 4 tortilje
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • sol
  • 1 tabasco (najbolje je Habanero sauce)
  • 25 g kuhanog slanutka ili bijeloga graha

Priprema

1. korak

Kozice očistite meso iz repova stavite sa strane, a od glave i ljuski napravite temeljac

(skuhajte u malo vode, procijedite i sačuvajte sa strane). Očistite češnjak narežite ga

na sitno pa malo zažutite na maslinovu ulju u dubljoj tavi.

2. korak

Dodajte repiće kozica, neke dijelove divljih šparoga i podlijte s malo temeljca. Tvrđe dijelove šparoga nemojte baciti, iskoristite ih za temeljac. »im se meso kozica zarumenilo, dodajte oprani mladi špinat i prethodno skuhani i dobro ocijeđeni

slanutak ili bijeli grah.

3. korak

Držite kratko na vatri, miješajući dok se sve nije proželo, a špinat ispustio vodu.

Odlijte višak vode, ulijte još malo maslinova ulja, posolite i začinite tabascom

pa stavitena tortilju i smotajte u “¹kartoc”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2025 07:40